Pourquoi apprendre le français?

Γιατί να μάθω Γαλλικά;

1. Γλώσσα με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους (160 εκατομμύρια μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά). 

2. Η Γαλλική και η Αγγλική αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτές αντιπροσωπεύεται σε παγκόσμια κλίμακα. 

3. Αποτελεί μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet. 

4. Πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων (2η Αγγλική) και δεύτερη επίσημη (1η Αγγλική) οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ) υποχρεώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, υπαλλήλους και στρατιωτικούς που βρίσκονται σε διάφορα κέντρα ή σε πρωτεύουσες κρατών να τη μαθαίνουν αργά ή γρήγορα! 

5. Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στη γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Αυτό σημαίνει πρόσβαση εργασίας σε τομείς: 

• Πολιτικής και Οικονομίας 
• Νομικής και Διπλωματίας 
• Εμπορίου και Διαμετακόμισης 
• Τεχνολογίας και Κατασκευών 
• Επικοινωνιών και Υπηρεσιών 

6. Είναι μία από τις 7 μεγάλες γλώσσες με επιδράσεις στις τέχνες, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στα γράμματα! Οι άλλες 6 είναι : Αγγλική, Αραβική, Κινεζική, Ισπανική, Ρωσική, Πορτογαλική. 

7. Είναι μια από τις 5 γλώσσες του Ο.Η.Ε. 

8. Εξ αιτίας του γεγονότος ότι, μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, η Γαλλική υπήρξε η διπλωματική γλώσσα, οι νέες διεθνείς συνθήκες απαιτούν την άριστη γνώση της από όσα εξειδικευμένα άτομα εμπλέκονται σε μελέτες και αναλύσεις! 

9. Γνωρίζοντας γαλλικά, μαθαίνεις πιο εύκολα άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. 

10. Το τουριστικό ενδιαφέρον, αφού η Γαλλική ομιλείται απ’ τις Αντίλλες μέχρι τη Γαλλία, απ’ την Αφρική ως την Ελβετία, απ’ το Μονακό μέχρι την Ταϊτή, απ’ τις Σεϊχέλες μέχρι τον Καναδά και απ’ το Βιετνάμ ως το Βέλγιο.

11. Με τη γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση! 

12. Απαραίτητη η γνώση της Γαλλικής για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά. 

13. Η Γαλλία είναι μία από τις οκτώ ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, τέταρτη παγκόσμια παραγωγός αυτοκινήτων και κατέχει το 80% της διεθνούς παραγωγής μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες). 

14. Η κουλτούρα της Γαλλίας είναι τεράστια! Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει να παρουσιάσει μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο. 

15. Η Γαλλία αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική αναφορά :

• Πρώτη δύναμη παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη. 
• Άμεση πρόσβαση σε πολυάριθμα αριστουργήματα της λογοτεχνίας. 
• Δυνατότητα άμεσης επαφής με το γαλλικό διαφωτισμό, αφετηρία του σύγχρονου πολιτισμού 
• Η Γαλλία και κατεξοχήν το Παρίσι είναι βασικός τουριστικός προορισμός :

– Περισσότεροι από 500 υπαίθριοι χώροι αναψυχής. 
– Οικολογικά μουσεία με δυνατότητα οργανωμένων θεματικών επισκέψεων. 
– 350 ζωολογικοί κήποι. 
– Χώροι αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. 
– Πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. 

16. Γιατί υπάρχει στενή σχέση Ελλάδας-Γαλλίας :

• Τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα, λόγω του πολιτιστικού τους παρελθόντος, είναι ανοιχτές στην πολυπολιτισμικότητα. 
• Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της υπήρξαν πηγή έμπνευσης για πολλούς Γάλλους διανοούμενους. 

Τέλος, γιατί υπάρχουν κι αυτοί που αγαπούν τη Γαλλική λόγω της ευγένειας και της γλυκύτητας της. Αυτό το απαλό χάδι που μαγνητίζει!